Ohjelma

Tältä sivulta löydät Maagisten Messujen ohjelma-aikataulun, esiintyjät, luennoitsijat, luentojen aiheet, elämykset ja näytteilleasettajat

Messuaikataulu

Klo 11.00 – Ovet avautuvat, tapahtuma alkaa

Klo 21.00 – Tapahtuma päättyy, ovet sulkeutuvat

Ohjelma-aikataulut ovat rakentumassa. Tiedot täydentyvät vuoden 2023 aikana

Esiintyjät

Kuparikettu

Kuparikettu on nykyaikainen noita, meedio, sosiaalisen median vaikuttaja ja kirjailija, joka on työllään lisännyt ymmärrystä ja yhdenvertaisuutta esimerkiksi meedioita, yliluonnollisia ilmiöitä, noitia ja noituutta kohtaan. Hänen some-kanavansa ovat Suomen suurimpia oman aihepiirinsä kanavia. Kuparikettu on myös yksi Maagisten Messujen luojista ja toimii tapahtuman keulakuvana. 

Kuparikettu esittelee Maagisilla Messuilla uutta kirjaansa, Nykynoidan Käsikirjaa ja avaa teoksen aiheita. Hän osallistuu myös sisällöntuottajien paneelikeskusteluun ja signeeraa uutta kirjaansa tapahtuman aikana.

Marianne Kiukkonen

Marianne Kiukkonen tunnetaan entisenä kilpaurheilijana ja esimerkiksi Selviytyjät Suomen viidenneltä kaudelta. Nyt hän toimii bloggaajana, puhujana ja henkisenä ja fyysisenä valmentajana, joka on erikoistunut myös shamanistisiin traumanpurkuhoitoihin. Marianne on innostunut tutkimaan luonnonrohtojen parantavia vaikutuksia, hän valmistaa erilaisia koruja, seremoniapäähineitä ja tarvikkeita Wiikinki Wear- brändillään ja hän toimii Maagiset Messut 2023 -tapahtuman juontajana.

Tinke

Tinke eli Tiina-Maija on Lahdessa asuva tubettaja ja sirkusalan ammattilainen. Tinken yli 90 000 seuraajan YouTube-kanava on sekoitus lifestylea (vlogeja) ja pelien pelaamista. Hänen Instagram-feedinsä on niin ikään värikäs katsaus hänen ihastuttavaan persoonaan, tyyliin ja arkeen.

Maagisilla Messuilla Tinken voi nähdä esiintymässä tapahtuman päälavalla, keskustelemassa sisällöntuottajien paneelissa ja hänet voi tavata Meet&Greet-pisteellä.

Ruffle Army

Ruffle Army on helsinkiläinen jättisaippuakuplaryhmä, joka on tuonut kuplariemua, väriä ja glitterinsäihkettä pieniin ja suuriin tapahtumiin ympäri Suomea jo kymmenen vuoden ajan.

Maagisten Messujen aikana voi nähdä Ruffle Armyn maagisen keijun taikomia ja sateenkaaren väreissä kimmeltäviä jättisaippuakuplia, jotka tarjoavat hetken satumaailmassa ja ovat ikimuistoinen elämys.

Tapahtuman aikana on myös mahdollisuus päästä kokeilemaan jättikuplien tekemistä itse keijun ohjaamassa hauskassa kuplapajassa.

Namikolinx

Namikolinx on suomalainen sisällöntuottaja ja tunnettu sosiaalisen median vaikuttaja. Namikolinxin yli 100 000 seuraajan YouTube- ja TikTok-kanavilla perehdytään esimerkiksi lifestyle-, peli-, tapahtuma- ja cosplaysisältöön.

Maagisilla Messuilla Namikolinxin voi nähdä dokumentoimassa tapahtumaa, tuomaroimassa fantasiapuku kilpailua ja keskustelemassa sisällöntuottajien paneelissa. Hänet voi myös tavata Meet&Greet-pisteellä.

Nereidi LaMer

Nereidi LaMer on tanssitaiteen moniosaaja, joka työskentelee tällä hetkellä Rock the Polella. Maagisilla Messuilla hän tuo esityksessään esiin naisellista energiaa huokuvan, kaikkea kaunista rakastavan ja myyttisyyttä edustavan vedenhengen hahmonsa.

Päälavan tanssiesityksessä Nereidi tuo esiin pohjoismaisen karun kaunista tunnelmaa; pehmeyttä ja voimaa, jotka ovat myös veden ominaisuuksia.

Nereidi on nähtävissä myös Metsähallin lavan puolella, kun hän toimii mallina live-maskeerauksessa.

Sandi Moilanen

Sandi Moilanen on Studio Loimun toinen omistaja. Hän on ammatiltaan parturi-kampaaja ja meikkaaja-maskeeraaja. Sandi haluaa töissään tuoda ihmisen sisintä olemusta pinnalle, tai antaa mahdollisuuden olla aivan joku muu. Jokainen ihminen on pohjimmiltaan taideteos, hän vain lisää kimalletta päälle.

Maagisilla Messuilla Sandin työskentelyä voi nähdä Metsähallin puolella, kun hän toteuttaa maagisen maskeerauksen livenä lavalla ja esittelee helppoja tekniikoita kasvomaalaukseen ja tekstuurien luomiseen.

Sandin voi tavata myös Studio Loimun näytteilleasettajapaikalla, jossa on hän toteuttaa itselleen rituaalimeikin ja kertoo meikin sekä maskeerauksen voimasta. Studio Loimun osastolla voi myös saada glittermeikkejä sekä kasvoihin että hiuksiin ja mystisiä letityksiä, joilla on oma maaginen merkityksensä.

Merenneito Riia

Merenneito Riia on Suomen ensimmäinen ammattimerenneito, joka on lumonnut kaikenikäisiä jo lähes kymmenen vuoden ajan eri tapahtumissa.

Maagisilla Messuilla merenneidon voi tavata Meet&Greet-pisteellä, jossa rohkeimmat voivat myös silittää merenneidon pyrstöä. Riia hauskuuttaa tarinoilla vedenalaisesta maailmasta, puhaltaa saippuakuplia ja jakaa pieniä muistoja kohtaamisesta. Merenneidon kanssa voi myös ottaa yhteiskuvan.

Suvi Myöhänen ja Tommi Wessman

Suvi Myöhänen on kansainvälistäkin uraa maailmanmusiikin parissa tehnyt viulisti, musiikkipedagogi ja monipuolinen esiintyvä taiteilija, joka on viime aikoina kiinnostunut erityisesti intuitiivisesta soittamisesta ja äänen vaikutuksista ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Herkkä Hevosmies Tommi Wessman tarjoaa hevosavusteisia palveluita, tapahtumia ja äänihoitoja erityisesti ryhmille. Vertaisuus ja turvallisen tilan luominen ovat Tommille tärkeimpiä elementtejä kaikessa toiminnassa. Äänihoidot ja hoitavat soittimet ovat Tommille tuttuja jo pitkältä ajalta. Duo Suvi Myöhäsen kanssa perustettiin kesällä 2022.

Maagisilla Messuilla Suvin ja Tommin voi nähdä päälavalla Hoitavat äänet -konsertissa.

Kalevan Noita

Kalevan Noita vangitsee yleisönsä taianomaisella tunnelmallaan matkalla bizarretaikuuden maailmaan. Vaikka taikuus itsessään on synkän sävytteistä, Kalevan Noita hurmaa lämpimän lempeällä olemuksellaan.

Maagisilla Messuilla hän käyttää tarotteja, riimuja ja muuta noituuteen liitettävää välineistöä, luoden illuusion mahdottomasta. Hänet onkin palkittu useasti, viimeisimpänä Solmu Mäkelä taikurikilpailun lähitaikuussarjan parhaana 2022.

Tiedot täydentyvät vuoden 2023 aikana

Luennoitsijat

Ville Mäkipelto

Ville Mäkipelto lukeutuu Suomen seuratuimpiin tietotubettajiin. Hänen yli 161 000 tilaajan YouTube-kanavallaan tehdään tutkimusmatkoja ihmismieleen ja maailmaan. Mäkipelto on koulutukseltaan teologian tohtori ja psykologi, jota ajaa eteenpäin uteliaisuus ja halu ymmärtää maailmaa eri näkökulmista. 

Ville Mäkipelto luennoi Maagisilla Messuilla aiheesta: Mooses, Jeesus ja muut maagikot – magia juutalaiskristillisessä perinteessä.

Marjut Hjelt

Marjut Hjelt on koulutukseltaan perinteen- ja kulttuurintutkija. Nykyisin tietokirjailijana toimiva Hjelt on kirjoittanut useita kirjoja luonnonhengistä, kansanomaisesta taikuudesta ja kulttuurista.

Marjut Hjelt luennoi Maagisilla Messuilla aiheesta: Jänis maailman myyteissä ja tarinoissa.

Heikki Saure

Heikki Saure on lahtelainen kirjailija, monitaiteilija ja uimaopettaja. Hän on kirjoittanut muun muassa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaiseman kirjan, Tonttu – tarua ja totta, jossa Saure kertoo tonttujen ja haltijoiden ikiaikaisesta ja värikkäästä historiasta.

Heikki Saure luennoi Maagisilla Messuilla aiheesta: Tonttujen ja haltijoiden historia.

Jeena Rancken

Jeena Rancken on sosiaalipsykologi, joka on väitellyt tohtoriksi aiheesta ”Yliluonnollinen kokemus. Tulkinta, merkitys ja vaikutus”. Rancken on jatkanut aiheen parissa asiantuntijana ja tutkijana, luennoitsijana sekä esiintyjänä, keräten huomattavan määrän yliluonnollisia kokemuskertomuksia.

Jeena Rancken luennoi Maagisilla Messuilla aiheesta: Yliluonnolliset kokemukset ja niiden vaikutukset.

Päivi Kaskimäki

Päivi Kaskimäki on näkijä ja Maya-astrologi, jonka työssä korostuu toiminta tietoisuuden ja intuition herkimmillä taajuuksilla. ”Olen muistinvirkistäjä, näkymättömien tähtimaailmojen tulkki ja terapeuttinen kanssakulkija. Voimaannutan ja annan vahvistusta sisäisen tietosi tueksi. Usein tutkimme tapaamisella tähtipersoonaasi ja alkujuuria kosmoksesta. Olen synnyttänyt Maya-asrologisen OmaMaya-kalenteripalvelun henkilökohtaisesti ajan tapahtumien havainnointiin ja itsetuntemukseen.”

Päivi Kaskimäki luennoi Maagisilla Messuilla aiheesta: Maya-astrologinen itsetuntemus vapauteen ja voimaan. Hän tekee myös henkilökohtaisia näkijän ja Maya-astrologin katselmuksia tapahtuman aikana.

Petteri Mikkonen

Petteri Mikkonen on sisällöntuottaja, jonka sisällön keskiössä ovat historia, tiede, ajankohtaiset tapahtumat sekä mielenkiintoiset henkilötarinat. Opettajataustan ansiosta hankalatkin aiheet on pureksittu katsojaystävälliseen formaattiin!

Petteri Mikkonen luennoi Maagisilla Messuilla. 

Henri Järvinen

Henri Järvinen on spiritualiteetin kouluttaja, jooga- ja meditaatio-opettaja sekä pappi. Järvinen on erikoistunut mystiikan teologiaan ja erilaisten henkisten perinteiden ohjauskäytäntöihin. Hän on vuosien ajan perehtynyt syvällisesti myös Tarot-korttien historiaan ja mysteereihin niin teoriassa kuin käytännössä. Kirkossa Järvinen on ollut avaamassa keskustelua näistä teemoista ja hänen Tarot-koulutuksensa ovat hyvin suosittuja. Järvinen on kiinnostunut erityisesti erilaisten viisausperinteiden lähestymistavoista sekä sisäisen kokemuksen tarjoavasta kasvusta ja avautumisesta kohti aitoa olemista ja sielunrauhaa.

Henri Järvinen luennoi Maagisilla Messuilla aiheesta: Tarot – elämänmakuista magiaa ja mystiikkaa.

Siria Kohonen

Siria Kohonen on folkloristi-uskontotieteilijä ja tutkijatohtori Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusaiheensa liittyvät historialliseen suomalais-karjalaiseen kansanparannukseen, loitsukulttuuriin sekä kognitiivisen uskontotieteen magiatutkimukseen. Hän toimii myös Päivystävä folkloristi -tiedeblogin yhtenä kirjoittajana ja toimittajana.

Siria Kohonen luennoi Maagisilla Messuilla aiheesta: Maaginen ajattelu

Rikhard Larvanto

Rikhard Larvanto on toimittaja, kirjailija, valokuvaaja, ohjaaja, videokuvaaja, graafinen suunnittelija ja taidejohtaja, jolla on 15 vuoden kokemus media-alalta. Rikhardin yksi merkittävimmistä teoksista on dokumenttielokuva ”Huntu – Kun okkultismi saapui Suomeen”. Elokuva kertoo suomalaisen taiteen kultakaudesta ja sen esoteerisista vaikutteista. Dokumentti yhdistää historiallisen tutkimuksen ja elokuvallisen tarinankerronta, samalla kun se on viihdyttävä.

Rikhard Larvanto luennoi Maagisilla Messuilla aiheesta: Huntu- Kuinka dokumentti esoterian historiasta syntyi.

Jussi Sohlberg

Jussi Sohlberg on TM, tutkimuskoordinaattori, joka työskentelee uskontotieteen alalla ja on erikoistunut muun muassa uskonnollisiin yhteisöihin Suomessa, länsimaiseen esoteriaan, uushenkisyyteen ja uuspakanuuteen. Hän on julkaissut artikkeleita eri tietokirjoissa, luennoinut useissa erilaisissa tapahtumissa ja hän on myös usein mediassa käytetty asiantuntija.

Jussi Sohlberg luennoi Maagisilla Messuilla aiheesta: Katsaus länsimaisen magian suuntauksiin.

Tiedot täydentyvät vuoden 2023 aikana

Luennot

Mooses, Jeesus ja muut maagikot – magia juutalaiskristillisessä perinteessä

Ville Mäkipelto esittelee luennollaan kiehtovia esimerkkejä magiasta juutalaisuuden ja kristinuskon historiassa. Uskonnoissa on usein haluttu tehdä pesäeroa magian ja niin sanotusti ”oikean” uskon välille, mutta Mäkipelto osoittaa, että tällainen rajanveto on keinotekoinen. Perinteisissäkin uskonnoissa ollaan tekemisissä ilmiöiden kanssa, jotka ovat määritelmällisesti magiaa. Olisikin tärkeää edistää vuoropuhelua henkisyyden erilaisten muotojen välillä.

Jänis maailman myyteissä ja tarinoissa

Marjut Hjelt kertoo luennollaan taikataitoisista jäniksistä ja kaniineista maailman myyteissä ja taruissa. Tutustumme Aasian kuujäniksiin, asteekkien villeihin jänisjumaliin, Pohjois-Amerikan intiaanikansojen taikataitoisiin jäniksiin ja kaniineihin sekä eurooppalaisiin jäniksiin liittyviin noitiin. Katsomme myös, millaisia jänikset ja kaniinit ovat unien viestintuojina ja voimaeläiminä. Kiinalaisen astrologian jäniksen vuoden kunniaksi Hjeltiltä ilmestyy syksyllä kirja: Jänis maailman myyteissä ja tarinoissa (SKS Kirjat 2023).

Tonttujen ja haltijoiden historia

Heikki Saure kertoo luennollaan tonttujen ja haltijoiden ikiaikaisesta ja värikkäästä historiasta. Tontut ja haltijat saattavat olla kaikkein vanhimpia suomalaisten jumaluuksia, uskomuksia ja henkiolentoja. Ne ovat olleet paikkojen, rakennusten ja erilaisten asioiden ja ilmiöiden haltijoita ja suojelijoita. Kun kaikkialla oli tonttuja, haltijoita ja muuta väkeä, ihmiset oppivat kunnioittamaan niitä. Samalla ihmiset oppivat ymmärtämään, että oli huolehdittava siitä, minkä haltijoita ne olivat. Kaikesta täytyy pitää hyvää huolta: luonnosta, eläimistä, rakennuksista ja ihmisistä.

Yliluonnolliset kokemukset ja niiden vaikutukset

Yliluonnolliset kokemukset ovat universaaleja, niistä on kerrottu kaikissa kulttuureissa ja kaikkina aikakausina. Vaikka yliluonnollisia kokemuksia ei ole kyetty luonnontieteellisesti todistamaan, niin niistä raportoi jopa 10–50 % ihmisistä. Yliluonnollisten kokemusten vaikutukset varioivat positiivisista ja neutraaleista negatiivisiin. Joissakin tapauksissa yliluonnollinen kokemus muuttaa mullistavasti kokijansa elämän.

Jeena Rancken väitteli tohtoriksi 2017 aiheesta: Yliluonnollinen kokemus. Tulkinta, merkitys ja vaikutus. Rancken haastatteli tutkimukseen 84 ihmistä yliluonnollisista kokemuksista sekä kokemusten vaikutuksista heidän elämässään. Tutkimus sai aikaiseksi poikkeuksellisen mediahuomion. Tiedekirjakustantamo Vastapaino julkaisi tutkimuksen sellaisenaan ja väitöskirja valittiin myös ensimmäisenä tiedekirjana vuoden 2018 Rajatietokirjaksi. Teos esittelee uuden sosiaalipsykologisen näkökulman yliluonnollisen kokemuksen aihepiiriin.

Maya-astrologinen itsetuntemus vapauteen ja voimaan

Päivi Kaskimäen luennolla opit ymmärtämään sinussa olevan potentiaalin aivan uudessa valossa. ”Opastan sinut Maya-astrologisen syntymämerkkisi syvyyksiin. Kun tunnet itsesi, myös kasvunkohtasi, olet todella omassa voimassa ja itsesi tuntemisen äärellä. Tiedossa järisyttävän upea kokemus.”

Käy laskemassa Maya-syntymämerkkisi jo ennakkoon linkistä. Saat myös lyhyen luonnekuvauksen.

Mayamerkkilaskuri

Tarot – elämänmakuista magiaa ja mystiikkaa

Tarot-kortit antavat näköaloja rakkauselämään, perheen ja ihmissuhteiden haasteisiin, elämänvalintoihin ja mihin tahansa elämänkysymyksiin. Tarotin satojen vuosien historia kutoutuu yhteen vanhan kristillisen mystiikan, maagisten eurooppalaisten ja itämaisten perinteiden, esoteerisen syväkulttuurin, syvyyspsykologian ja nykypäivän henkisen kulttuurin kanssa kiehtovaksi kudelmaksi henkilökohtaista elämänviisautta ja syvällistä mystiikkaa. Henri Järvisen luennolla saat näkökulmia siihen millainen on Tarot-korttien spiritualiteetti ja mitä mystiikan näköaloja tai nykypäivän henkisen elämän kysymyksiä se valottaa?

Maaginen ajattelu

Siria Kohonen esittelee luennossaan erilaisia tapoja, kuinka mielen kognitiiviset eli tiedonkäsittelyn ominaisuudet käsittelevät magiaan, rituaaleihin ja henkiolentoihin liittyviä ajatuspolkuja. Maagista ajattelua tutkitaan erityisesti kognitiivisen uskontotieteen tutkimussuuntauksessa. Luennolla käydään läpi maagisen ajattelun taustoja ihmisen evoluutiossa sekä esimerkkejä sen kulttuurisista ilmenemismuodoista historiassa ja nykypäivänä.

Huntu – Kuinka dokumentti esoterian historiasta syntyi

”Huntu – Kun okkultismi saapui Suomeen” -dokumentti tehtiin vuoden 2022 aikana. Toinen tekijä, toimittaja Rikhard Larvanto kertoo luennossaan dokumentin taustoista, mistä idea syntyi, kuinka käytännön toteutus eteni, kuinka lopputulos valmistui, ja ennen kaikkea kuinka kaikki tehtiin ilman rahaa tai työvoimaa. Luento sivuaa dokumentin teemoja, avaten kuinka esoteria levisi 1800-luvun Euroopassa, miten Suomi matkasi kohti itsenäistymistä, ja millä tavoin esoteria vaikutti myyttisestä suomalaisuudesta ammentaviin kansallistaiteilijoiden, kuten Jean Sibeliuksen ja Akseli Gallen-Kallelan töihin.

Katsaus länsimaisen magian suuntauksiin

Nykyisessä uskonto- ja kulttuuritutkimuksessa magia nähdään usein eräänä uskonnon muotona, jolloin voidaan puhua esimerkiksi maagisuskonnollisista rituaaleista. Jussi Sohlberg tarkastelee luennossaan magiaa osana länsimaista esoteerista perinnettä. Miten magiaa on länsimaissa määritelty ja millaisia maagisia liikkeitä modernin kentällä on syntynyt?

Tiedot täydentyvät vuoden 2023 aikana

Elämykset

Salaisuuksien Väki – Valokuvanäyttely ja tarotkortit

Salaisuuksien väki vie suomalaisuuden juurille. Mihin uskoimme ennen? Mitä tiesimme ja mihin luotimme sydämissämme? Mitä viisautta piti sisällään yhteinen sukupolvelta toiselle siirtyvä muistimme? Suomalaiseen mytologiaan perustuvan, elokuussa ilmestyvän ”Salaisuuksien Väki – tarotpakan” tekijät, ovat monipuolisesti esillä Maagisilla Messuilla. Metsähallin parven täyttää upea valokuvanäyttely pakan hahmoista ja niitä esittelee Anu Hedborg – valokuvaaja itse.

Metsähallin osastolla tarotpakkoja esittelemässä ja myymässä sekä pikatulkintoja tekemässä ovat pakan tekstien kirjoittajat Johanna Sillanpää ja Sanna Kokkola. Messuväen joukosta saatat myös bongata ihka elävän pakan hahmon alkuperäisessä asussaan.

Sisällöntuottajien paneelikeskustelu

Miltä tuntuisi nähdä kerralla yksi, jos useampi tunnettu sisällöntuottaja? Maagisten Messujen päälavalla järjestetään sisällöntuottajien paneelikeskustelu, jonka aikana keskustellaan sisällöntuottamisesta. Vuoden 2023 panelistit ovat: Ville Mäkipelto, Petteri Mikkonen, Namikolinx, Tinke ja Kuparikettu.

Tarotpuoti

Haluaisitko nähdä oman aurasi ja chakrasi? Tarotpuoti järjestää Maagisten Messujen aikana huippumodernia 3D aura- ja chakrakuvantamista. Kuvantamisessa laite analysoi energiakentän tilaa ja chakrojen tasapainoa mittaamalla biosensorin avulla kädestä ihon sähkökenttää ja lämpötilaa. Ohjelma analysoi tätä dataa ja luo siitä kuvan. Kuvantamisen aikana näet aurasi värit näytöllä ja mitkä chakrat vaativat huomiotasi. Laite ei kuitenkaan paljasta sairauksia tai anna terveydellisiä neuvoja sairauksiin liittyen.

Cosplay -kulttuuria ja fantasiapukukilpailu

Cosplay eli pukuilu on harrastus, jossa ihmiset pukeutuvat esimerkiksi manga-, anime-, sarjakuva-, peli- tai elokuvahahmoiksi. Maagisten Messujen aikana voitkin nähdä kaikenlaisia maagisia fantasiahahmoja ja taikaolentoja tai muuntautua itse sellaiseksi. Kaikki lapsiperheystävälliset ja maagiset olennot ovat tervetulleita tapahtumaan.

Tapahtumassa sinulla on lupa olla avoimesti oma itsesi. Arvoihimme kuuluu muun muassa yhdenvertaisuus ja turvallisen tilan periaatteet. Maagisilla Messuilla on myös mahdollisuus osallistua fantasiapukukilpailuun. Kilpailun tiedot ja osallistumisohjeet julkaistaan myöhemmin.

Sateen sali

Sateen sali on Kupariketun ja Platinan päämaja, jossa järjestetään henkisiä kehityspiirejä, yksityisiä istuntoja ja valmistetaan 100 % luonnonmukaisia, intuitiivisia ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja käsityötuotteita.

Maagisilla Messuilla Sateen salin löytää omasta workshop-huoneesta. Myynnissä on muun muassa erilaisia elementtitalismaaneja, mystisiä koristeluutia ja alttarin siivoukseen tarkoitettuja alttariluutia, suojaavia noitakelloja, kynttilöitä eri rituaaleihin, tuoksuvia suitsukenippuja ja amulettiennustussettejä.

Platina ottaa asiakkaita vastaan yksityisiin tarotkortti-istuntoihin ja ohjaa workshop -harjoituksia, joiden avulla saa yhteyden omiin psyykkisiin ja mediaalisiin kykyihin.

Ulottuvuusmatkat Oy

Ulottuvuusmatkat on elämysyritys, joka tarjoaa glitteriä, juhlia ja seikkailuja paikoissa, joihin mikään muu matkatoimisto ei sinua vie! Vaihtoehtoina ovat muun muassa metsä täynnä menninkäisiä ja magiaa, avaruuslaivan kapteenina navigoiminen galaksien halki tai loitsimisen oppitunti Haltin Taikakoulun oppilaana.

Maagisilla Messuilla saat palan ulottuvuusmatkojen elämyksistä ja pääset osaksi tätä taianomaista maailmaa taikasauvapajan, säihkyvien glittermeikkien tai liukuvärimäisten kasvomaalausten muodossa, unohtamatta muuta jännittävää ohjelmaa, joka julkistetaan myöhemmin!

Hoitavat äänet -konsertti

Suvi Myöhäsen ja Tommi Wessmanin Hoitavat äänet -konsertti on äänimatka sisäisiin maailmoihin. Viulun meditatiivinen, intuitiivinen soitto yhdistyy muiden hoitavien soittimien harmonisiin ääniin luoden aina uudenlaisia äänimaailmoja, jotka kiidättävät kuulijan omalle sisäiselle matkalleen.

Viulu, äänimaljat ja muut hoitavat soittimet muun muassa rentouttavat ja aktivoivat lepohermostoa, luoden yhteyden itseen ja oman voiman alkulähteeseen, antaen keholle, mielelle ja sydämelle mahdollisuuden alkaa parantaa itseään. Hoitavat äänet -konsertti on yhtä aikaa taide-elämys ja äänihoito, rakkaudella tehty.

Taidetta ja tatuointeja

Maagiset Messut korostavat luovuutta ja taidetta monessa eri muodossa. Tapahtuman aikana pääset nauttimaan erilaisten taiteilijoiden tuotteista, taidenäyttelyistä, ostamaan taideteoksia itsellesi tai ottamaan pysyvää taidetta ihollesi tatuointien muodossa. Vuoden 2023 taiteilijat ovat: Art Inkiläinen, Olivia Moonchild Ahonen, seppämestari ja muotoilija Kirsi Vahtera eli Routa Design ja huopataitelija Ellu Bondar.

Pohjanmaan noidat

Maagisten Messujen aikana tulet kohtaamaan erilaisia mystiikan, magian, rituaalien ja loitsujen luomisen ammattilaisia. Tarvitsetko yrttisuitsukkeita, käsintehtyjä loitsukynttilöitä, tarot- ja oraakkelikortteja, kirjoja, koruja, riimuja, magiaöljyjä, luita ja erilaisia käsitöitä? Löydät nämä kaikki Pohjanmaan noitien huoneesta, joka löytyy Sibeliustalon kongressisiivestä.

Todellisuuspakolaiset ry

Todellisuuspakolaiset on hämeenlinnalainen roolipeliyhdistys, joka on elävöittänyt monia tapahtumia erilaisina hahmoina. Todarit järjestävät myös rooli- ja liveroolipelitoimintaa kaiken ikäisille.

Maagisilla Messuilla todellisuuspakolaiset voi nähdä pukeutuneina satumaisiksi hahmoiksi, jotka eivät säästele taikapölyä ja sateenkaaren värejä. Rohkeimmat messuvieraat pääsevät luomaan maagisia amulettirannekoruja todellisuuspakolaisten osastolla ja vaihtamaan niitä vaihtokauppaperiaatteella todellisuuspakolaisten tai toinen toistensa kanssa. Vaihtokauppaan sopii myös kotona askarreltu maaginen rannekoru.

Luontaishoitoja ja henkisiä tulkintoja

Maagisilta Messuilta löytyy oma mystinen ja parantava keskuksensa, jossa kokoontuvat erilaiset luontaishoitajat ja tulkitsijat. Haluaisitko saada ohjausta selvänäkijältä, astrologilta, meediolta tai tarot-tulkitsijalta? Entä haluaisitko rentoutua energiahoidoissa ja pää-, käsi- ja jalkahieronnassa. Oletko aina halunnut kokeilla akupunktiota? Tämä kaikki toteutuu Sibeliustalon kongressiviisessä.

Meet&Greet -piste

Maagisilla Messuilla on M&G -piste, jossa voit tavata tapahtuman esiintyjät ja luennoitsijat henkilökohtaisesti. M&G -pisteellä on mahdollisuus pyytää nimikirjoituksia ja signeerauksia, ottaa yhteiskuvia ja keskustella esiintyjien ja luennoitsijoiden kanssa. M&G -aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Seuraa valkoista peuraa

Seuraa valkoista peuraa on somestakin tuttu selvänäkijä, meedio, korttitulkitsija, henkinen bloggaaja ja kouluttaja. Maagisilla Messuilla hänet löytää omasta workshop-huoneesta, jossa alkaa tasatunnein näkijäkykyihin liittyviä workshop -harjoituksia. Löydät hänen huoneestaan myös erilaisia kristallikoruja, tulkintoja ja energiahoitoja.

Tiedot täydentyvät vuoden 2023 aikana

Näytteilleasettajat (kategorioittain)

Pelit ja harrastustoiminta

Todellisuuspakolaiset ry

Magiatarvikkeet, suitsukkeet, kivet ja kristallit

Energiakivet

Soljuva Shop

Salaisuuksien Väki - Tarotkortit

Tatuoinnit

Olivia Moonchild Ahonen

Henkisyys ja rajatieto

Kauneus ja luonnonkosmetiikka

Kynttilät ja saippuat

Rosmariini

Henkiset tulkinnat ja luontaishoidot

Terhi Jansson

Lunardakini astrologia

Sieluntemppelin huoltopiste

Enkeliopas Terhi/Rumpumatkat

Niina Helimaa

Eeva Merger

Kädentaidot ja käsityöt

Seppä Leevi Kaski

Onsvaltin taikapuoti

Mai Niemi Finnish Fairytale Shop

Rumpumestari Arto Hämäläinen

Tiedot täydentyvät vuoden 2023 aikana