Info

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa messuista; kuten lipuista, messualueesta, kulkuyhteyksistä, ravintolasta ja tapahtuman arvoista sekä muista järjestelyistä

Paikka

Lahden Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti

Aikataulu

Sibeliustalon ovet avataan 30.9.2023 klo 11.00. Tapahtuma sulkeutuu klo 21.00.

Tapahtuman ohjelman löydät oheisen linkin takaa: Ohjelma

Ikäraja

Tapahtumaan ei ole ikärajaa.

Myös kaikilla lapsilla tulee olla oma voimassa oleva ranneke.

Alueella on täysi-ikäisille anniskelualue – varauduthan todistamaan ikäsi virallisella henkilöllisyystodistuksella.

Liput & rannekkeet

Sis. Alv. + Palvelumaksu

  • Peruslippu 38,50 €

    Yli 12-vuotiaat

  • Alennuslippu 17,50 €

    Lapset (7-12 v), työttömät, eläkeläiset, opiskelijat

  • Ilmainen sisäänpääsy 0 €

    Alle 7-vuotiaat

Lippujen virallinen ja ainoa jälleenmyyjä on Lippu.fi. 

Huomioithan, että tilaamalla liput ennakkoon lippu.fi palvelusta varmistat pääsysi tapahtumaan ja voit siirtyä pääovilta suoraan rannekkeenvaihtopisteelle eli Info-pisteelle.

Lippuja myydään myös tapahtuman lipunmyyntipisteessä, mutta korostamme, että niitä on myynnissä rajallinen määrä.

Päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin, joilla voit halutessasi poistua tapahtuma-alueelta ja palata myöhemmin takaisin. Liput ja rannekkeet ovat henkilökohtaisia.

Jos olet ostanut PDF-lipun, niin muistathan ladata lipun puhelimeesi ennen tapahtuma-alueelle saapumista. Kuvakaappaus lipusta ei kelpaa, sillä päätelaitteet lukevat vain alkuperäisiä PDF-tiedostoja. Suosittelemme pitämään pääsylipun tallessa koko tapahtuman ajan. Päivän liput on mahdollista vaihtaa rannekkeiksi Sibeliustalon lipunmyyntipisteessä.

Pyörätuolilippu: 

Avustajaa tarvitsevat vieraat (esim. pyörätuolilla liikkuvat asiakkaat, näkövammaiset, tulkkia tarvitsevat kuulovammaiset) ovat vammaiskortilla (EU Disability Card) tai muulla vakiintuneella todistuksella oikeutettuja ”pyörätuolilippuun”, joka oikeuttaa sisäänpääsyn tapahtuma-alueelle. Pyörätuolilippuun sisältyy avustaja. Sibeliustalossa on esteetön pääsy kaikkialle.

Messualue

Maagiset Messut 2023 pohjakartta

Saapuminen

Tapahtumaan odotetaan suurta yleisömäärää, joten liikenteen pääväylät ja tapahtuman lähialueet saattavat ajoittain ruuhkautua. Lisäksi rannekkeenvaihtoon on odotettavissa jonoja. Varaathan siis runsaasti aikaa saapumiseen ja turvatarkastukseen.

Tapahtuma-alueelle on noin 2 kilometrin matka Lahden ydinkeskustasta. Alueelle on hyvät liikenneyhteydet kävellen, pyörällä sekä muilla kevyen liikenteen vaihtoehdoilla.

Sibeliustalon alueelta löytyy sekä auto- että pyöräparkki. Satama-alue on iltaisin ja viikonloppuisin ilmainen.  Salirakennuksen kohdalla on kolme invapaikkaa autoille sisämuurin vieressä.

Lue lisää alueelle saapumisesta Sibeliustalon sivuilta: Sijainti ja kulkuyhteydet

Vaatesäilytys

Vaatesäilytys on käytössä tapahtuman aukioloaikoina Sibeliustalolla.  Narikka avautuu sisääntuloportin läheisyydessä tapahtumapäivänä porttien aukeamisen yhteydessä. Huomioithan, että isot reput ja laukut sekä muut suuret esineet on jätettävä tapahtuman ajaksi narikkaan ja että myös narikkaan jätettyjen laukkujen sisältö turvatarkastetaan.

Hinnasto:

3 € / asiakas

Suuret laukut 5 € / asiakas

Lisäkäynnit 1 € / asiakas

Sisääntulo ja turvatarkastus

Tapahtuma-alueen sisääntuloaulassa suoritetaan turvatarkastus. Sisäänkäynnin ja turvatarkastuksen nopeuttamiseksi suosittelemme ottamaan mukaan vain välttämättömät tavarat. Esimerkiksi isot reput ja laukut tulee jättää kotiin tai narikkaan.

Maksuvälineet

Maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankkikortit, luottokortit, lähimaksaminen sekä lähimaksulla toimivat mobiilimaksamisen vaihtoehdot. Tapahtuman myyntipisteissä ei käy käteinen ollenkaan.

Kierrätys- ja roska-astiat

Kierrätyspisteitä ja roskiksia löytyy ympäri tapahtuma-aluetta. Autathan meitä pitämään tapahtuma-alueen viihtyisänä ja toimitathan roskasi asianmukaisiin roska-astioihin.

Esteettömyys ja avustajat

Tapahtuma-alue on pääosin esteetön ja tasainen, mutta alueella on jonkin verran kanttikivetyksiä. Alue on kuitenkin suunniteltu niin, että epätasaisuudet on helppo välttää ja kaikkialle on esteetön pääsy.

Sibeliustalosta löytyy myös esteettömiä vessoja.

Avustajaa tarvitsevat vieraat (esim. pyörätuolilla liikkuvat asiakkaat, näkövammaiset, tulkkia tarvitsevat kuulovammaiset) voivat tuoda mukanaan yhden avustajan. Mikäli tarvitset tapahtumassa avustajaa, otathan mukaan avustajan tarpeesta kertovan Vammaiskortin (EU Disability Card) tai muun vakiintuneen todistuksen. Avustaja ei tarvitse omaa lippua tapahtumaan.

Erityistä avustamista tarvitsevien henkilöiden pyydetään olemaan yhteydessä tapahtuman järjestäjiin viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa, jotta voimme varmistaa tarvittavan avun saamisen (esimerkiksi työskentelytilan järjestäminen kuulovammaisten tulkeille).

Huom! Pyydämme avustajaa tarvitsevia asiakkaita ostamaan ainoastaan pyörätuolilippuja. Mikäli pyörätuolilippuja ei ole saatavilla voit ostaa alennuslipun tapahtumaan. Jos sinulla on jotain kysyttävää esteettömyyteen liittyen, olethan yhteydessä: info@maagisetmessut.fi

Turvallisuus ja kielletyt esineet

Pyydämme jättämään kaikki ylimääräiset tavarat kotiin tai viemään ne säilytykseen maksulliseen narikkaan. Tapahtuma-alueen portilla tehdään turvatarkastus jokaiselle asiakkaalle. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen tarkastustilanteessa siitä, onko jokin esine turvallisuusriski. Myös narikkaan jätetyt reput ja laukut tarkastetaan turvallisuuden takaamiseksi.

Järjestyksenvalvojiin voi olla yhteydessä kaikissa ongelmatilanteissa: 050 398 5803

Ruoka & juoma

Sibeliustalon Ravintola Lastusta löytyy syötävää ja juotavaa jokaiseen makuun! Valikoimista löytyy myös vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Messualueelta löytyy lisäksi täysi-ikäisille anniskelualueita, muistathan ottaa henkilöllisyystodistuksen mukaan.

Turvallisemman tilan periaate

Jokainen on tervetullut messuille omana itsenään.

Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, eikä tapahtumassa hyväksytä minkäänlaista häirintää, syrjintää tai loukkaavaa käytöstä. Mikäli havaitset tai joudut asiattoman käytöksen kohteeksi, älä epäröi ottaa yhteyttä järjestyksenvalvojaan tai tapahtuman henkilökuntaan.

Turvallisemman tilan periaatteet lyhyesti:

– Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa.

– Älä pilkkaa tai nolaa ketään puheillasi.

– Älä tee oletuksia ulkonäköön tai toimintaan perustuen.

– Anna tilaa.

– Kuuntele ja opi.

– Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita.

Jos huomaat jonkun käyttäytyvän asiattomasti tai muutoin rikkovan turvallisemman tilan toimintaperiaatteita, puutu tilanteeseen.

Turvallisemman tilan periaatteet ovat YK:n laatimat ja suosittelemme tutustumaan näihin etukäteen lisää osoitteessa: ykliitto.fi/turvallinen-tila

Tapahtumalla on myös nimitetty häirintäyhdyshenkilö, joka tukee häirintätilanteiden selvittämisessä. Häirintäyhteyshenkilöön voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse: 040 526 0992, info@maagisetmessut.fi

Ensiapu

Tapahtuma-alueella on ensiapupiste, joka sijaitsee vaatesäilytyksen läheisyydessä. Ilmoitathan havaitsemistasi ongelmatilanteista heti järjestyksenvalvojille tai tapahtuman henkilökunnalle.

Tupakointi

Tupakointi on sallittu ainoastaan merkityillä tupakointialueilla.

Myös sähkösavukkeiden käyttö tulee tapahtua ainoastaan merkityillä tupakointialueilla.

Löytötavarat

Tapahtuman aikana löytötavarat toimitetaan narikkaan. Kaikki löytötavarat toimitetaan tapahtuman jälkeen löytötavaratoimistoon. Kadonneita tavaroita voi kysellä Sibeliustalon vahtimestareilta numerosta: 050 398 5803.

Päivittyvät tapahtumainfot

Mikäli tapahtumainfoihin tulee muutoksia, päivitämme tietoa asiasta tälle sivustolle.

Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin tällä sivustolla.

Kysyttävää?

Kaikkiin lippuihin liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä Lippu.fi asiakaspalveluun asiakaspalvelu@lippu.fi tai

puhelinnumerosta: 010 633 1030.

Mikäli teillä on muuta kysyttävää tapahtumaan liittyen, pyydämme ensin lukemaan tämän info-paketin huolellisesti. Jos vastausta ongelmaan ei löydy, tapahtumaan ja sen järjestelyihin liittyvät tarkentavat kysymykset voi lähettää osoitteeseen: info@maagisetmessut.fi

Oletko näytteilleasettaja?

Voit tiedustella vapaita näytteilleasettajapaikkoja lähettämällä
sähköpostia osoitteeseen: myynti@maagisetmessut.fi

Sähköt, messurakenteet, matot sekä kalusteet voi tilata suoraan
Sibeliustalolta:

Tekninen koordinaattori Mari Borgman, mari.borgman@kokolahti.fi

Osastojen tekninen myynti alkaa 1.8.2023.

Tuotteiden viimeinen tilauspäivä on ma 4.9.2023, jonka jälkeen
tilattavien tuotteiden hintaan lisätään 30 % järjestelykuluja.

Tilaukset ja tiedustelut vain sähköpostilla.

Tapahtuman järjestäjä

Tiedon Sade Oy

Hyödyllisiä puhelinnumeroita

Päätuottaja: 040 526 0992

Järjestyksenvalvoja: 050 398 5803

Häirintäyhdyshenkilö: 040 526 0992

Vahtimestari: 050 398 5803

Lippu.fi: 010 633 1030